O projektu

Objekat u izgradnji: Vojno-samački hotel Dorćol

U toku je kompletna rekonstrukcija Vojno-samačkog hotela "Dorćol" u Beogradu. Lokacija hotela je u užem gradskom jezgru, u ulici Cara Uroša broj 63 na donjem Dorćolu. Hotel će pored smeštajnog dela, imati i kvalitetne sadržaje namenjene kako gostima, tako i stanovnicima ovog dela Beograda. Početak izvođenja radova je 2019. godina, a završetak rekonstrukcije se očekuje na jesen 2020. godine. Objekat ima 4.200 kvm, predviđeno je 97 smeštajnih jedinica sa 282 ležaja.

Faze izvođenja radova

Da bi objekat bio konstruktivno stabilniji, funkcionalno savršeniji i energetski efikasniji, kompletna infrastruktura hotela se obnavlja i modernizuje. Neki od radova rekonstrukcije i adaptacije hotela su kompletna zamena instalacija, uklanjanje podnih obloga, stavljanje novih parketa, kompletna zamena unutrašnje i spoljašne stolarije, rekonstrukcija krova, kompletna izrada nove fasade sa dodavanjem termičke izolacije, spuštanje nivoa podrumske ploče za 1m, itd...

Novi stari vojno-samački hotel "Dorćol"

Vojno-samački hotel na Dorćolu je sagrađen 50ih godina prošlog veka sa namenom da pruža usluge odmora i druge ugostiteljsko - trgovačke usluge vojnim i civilnim licima i članovima njihovih porodica. Hotel je do sada imao po dva mokra čvora na kraju svakog hodnika i kuhinju u prizemlju hotela, sada će svaka od 97 soba imati svoj mokri čvor i čajnu kuhinju. Hotel će takođe imati restoran kantinu sa 44 sedeća mesta, baštu od 22 mesta, kao i sopstveni parking od 20 mesta.

Printscreen izvor: Google Maps